سؤال 7
از امامت حضرت عیسی(ع) تا پیامبر، آیا جامعه امام داشت، اگر نداشت،
رهبری جامعه به چه شکل اداره میشد؟
در مورد امامت و رهبری جامعه مسیحیت پس از حضرت مسیح(ع) تا ظهور پیامبر اسلام(ص) در کتابهای تاریخی چندان روشن و شفاف ذکر نشده است.
در متون اسلامی و کتاب مقدس مسیحیان آمده است که رهبری مسیحیان پس از حضرت عیسی(ع) بر عهدة وصی حضرت، شمعون بن حمون (معروف به پطرس) بود. اوکسی بود که که در رأس حواریون قرار داشت و مسئولیت حضرت عیسی(ع) را بعد از او بر عهده گرفت. به نوشته انجیل "متی" حضرت عیسی به او گفت: کلیدهای ملکوت آسمان را به تو میسپارم.(1)
در روایات اسلامی آمده است: حضرت عیسی(ع) دوازده وصی داشت(2) که اولین آنان شمعون بن حمون بود. در برخی از روایات آمده است: ذریب بن ثملا یکی دیگر از اوصیای حضرت عیسی(ع) بود.(3)
نیز آمده است: سلمان فارسی که نام اصلیش روزبه بود، از اوصیای حضرت عیسی(ع) به شمار میآید.(4)
البته همانطور که بعد از در گذشت پیامبر گرامی اسلام (ص) در جانشینی آن حضرت اختلاف پیش آمد و عده ای با سوء استفاده از موقعیت و از آب گل آلود ماهی گرفتن بر کرسی خلافت به نا حق تکیه زدند بعد از حضرت عیسی (ع) نیز در جانشینی ایشان اختلافاتی بروز کرد. علیرغم تأکید حضرت عیسی (ع) مبنی بر جانشینی حضرت پطرس، شخصی به نام پولس با بیان مطالبی جدید و آموزه هایی غیر واقعی در مقابل حضرت پطرس ایستاد و دین مسیحیت را به طور کلی از مسیر اصلی خود خارج نمود .
مسئله ای که سالیان سال مورد شک و شبهه و اختلاف نظر در میان علماء و دانشمندان دینی می باشد این است که نقش یهودیان در پرورش پولس و قرار دادن او در مقابل حضرت پطرس و بیان آموزه هایی از قبیل فدا و گناه اصلی ، تثلیث ، خدا محوری مسیح و الوهیت او چه بوده است . آیا همة اینها نقشه ای حساب شده از طرف یهودیان بوده است ؟ آیا پولس واقعاً به کیش مسیح در آمد یا اینکه همانند کنستانتین برای رسیدن به اهداف خود این دین را انتخاب نمود؟ آیا آموزه هایی که پولس تعلیم کرد همان آموزه های یونان باستان و فلاسفه آن نبود که پولس در مدرسة یهودیان آموخته بود ؟ و هزاران هزار پرسش دیگر..........
برای روشن شدن مطلب به گوشه هایی از زندگی پولس اشاره می کنم:
او که یک یهودی زاده بود ، و در کنیسة محل سکونتش تعلیم یافت پدرش او را به اورشلیم فرستاد که در آنجا کاملا مطابق شریعت پرورده شد و به نام آیین یهود حمله به مسیحیت را آغاز کرد، او مسیحیان را به شدت مورد حمله و آزار قرار می داد چون آگهی یافت که کیش جدید پیروانی در دمشق پیدا کرده است از یک کاهن بزرگ اجازه گرفت به آنجا برود تا همة کسانی را «که متعلق به طریقت بودند» توقیف کند و با زنجیر به اورشلیم آورد (سال 31).
ادامه مطلب در یادداشت بعد.........
1- انجیل متی، فصل 16.
2- کافی، ج 1، ص 532.
3- کنز الفوائد، ج 1، ص 142.
4- روضه الواعظین، ج 2، ص 278.
5- تاریخ تمدن ویل دورانت، ج3
بازدید دیروز: 10
کل بازدید :375561
این وبلاگ بر آن است تا در فضایی آرام ، عقلانی و منطقی به مناظره و گفتگو با برادران و خواهران مسیحی جویای حق و حقیقت بپردازد.
تاریخ مسیحیت [176]
پاسخ به سؤالات شما در مورد اسلام [137]
جنگ های صلیبی [129]
مصنف واقعى اسفار پنجگانه [116]
مسجد و کلیسا [189]
راه مسیح [122]
گفتمانهای مسلمانان و مسیحیان [426]
اخبار مسجد و کلیسا [182]
پاسخ به سؤالات شما در مورد مسیحیت [283]
رهیافتگان [246]
مسیحیت و اسلام [263]
واتیکان دنیای اسلام و غرب [196]
گفتگوهای من و مسیحیان [345]
مسجد و کلیسا(بلاگفا) [267]
[آرشیو(15)]
پاسخ به سؤالات شما در مورد اسلام
اخبار مسجد و کلیسا
رهیافتگان
در کلیسا به دلبری ترسا
واتیکان دنیای اسلام و:غرب
جنگ های صلیبی
یادداشت ها و مقالات مرتبط
تاریخ مسیحیت
آشنایی با ادیان بزرگ/مسیحیت
بهار 1387
زمستان 1386